Ethereum wallets

Wanneer je Ethers / Ethereum gaat kopen dan heb je ook een Ethereum wallet nodig. Bij een aantal online brokers wordt er meteen een Ethereum wallet nadat de registratie is afgerond. Maar het kan ook zo zijn dat je ervoor kiest om Ethereum te kopen bij online broker A, omdat het daar bijvoorbeeld goedkoper is, en dan direct doorstuurt naar een wallet bij online broker B .

Wat is een Ethereum wallet?

Een Ether / Ethereum wallet is een digitale portemonnee waarin je alle Ethereum (ETH) kunt opslaan. Het is het zelfde als een fysieke portemonnee waarin je je geld bewaart. Een Ethereum wallet is vereist voor het kopen van Ethers en voor het handelen in Ethereum. Zonder wallet is het dus niet mogelijk om Ethers te kopen of in Ethereum te handelen. Dit geldt ook voor andere cryptovaluta.

Waar kan ik een Ethereum wallet maken?

Er zijn verschillende soorten manieren om een Ethereum wallet te maken. Wanneer je een account aanmaakt bij een cryptocurrency exchange zoals Binance of Litebit dan krijg je automatisch een Ethereum wallet. Maar het is ook mogelijk om zelf een Ethereum wallet aan te maken. Hieronder vind je uitgebreide uitleg om een Ethereum wallet te maken.

Hoe kan ik een Ethereum wallet maken?

  • Ethereum wallet aanmaken bij Binance

  • Ethereum wallet aanmaken bij LiteBit

  • Ethereum wallet aanmaken bij My Ether Wallet

Ledger Nano S Ethereum hardware wallet

Het is dus mogelijk om snel een Ethereum wallet aan te maken. Je kunt er ook voor kiezen om je Ethereum op te slaan in een Hardware wallet. Dit is trouwens 1 van de veiligste manieren om je Ethereum op te slaan. De Ledger Nano S is behoort tot de beste Hardware Ethereum wallets. Naast Ethers kun je er ook andere cryptovaluta in bewaren.

Ethereum wallet tips

Hier zijn nog een paar handige tips voor onder andere het beveiligen van je Ethers en over de aankoop van een hardware wallet. Het beveiligen van je cryptocurrency is erg belangrijk en zorg er dus voor dat je geld zowel online als offline meer dan goed beveiligd is.

Ethereum wallet tip 1

Heb je besloten om in Ethereum te handelen via een cryptocurrency exchange? Zorg er dan voor dat je account zo goed mogelijk beveiligd. Maak een uniek wachtwoord aan en zorg ervoor dat je altijd two factor authenticatie (2FA) activeert. Wanneer je 2FA activeert dan moet er altijd na je wachtwoord nog een extra stap uitvoeren om in te loggen.

Ethereum wallet tip 2

Een Ethereum wallet heeft naast de public key ook een private key. Zorg ervoor dat de private key goed is opgeslagen, desnoods offline, en dat je deze nooit aan iemand anders geeft.

Ethereum wallet tip 3

Heb je voor de Ledger Nano S Ethereum wallet gekozen? Dan raad ik je aan om hem via de officiƫle website te kopen. Wanneer je de Ledger Nano S via op een andere manier koopt dan kan het zijn dat er schadelijke software op zit.